Spring til indhold

Coronavirus/COVID-19/Luxembourg

Her kan du finde information om konsekvenser af coronavirus/COVID-19 for danske rejsende og fastboende i Luxembourg.

Senest opdateret den 11-05-2021  12:00
Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

Rejsevejledning

Udenrigsministeriets rejsevejledninger indeholder gode råd og nyttige oplysninger for bestemte lande, primært rettet mod turistrejsende fra Danmark.

Læs rejsevejledningen for Luxembourg.

Information om konkrete restriktioner i Luxembourg opdateres ikke i rejsevejledningen. Ambassaden opdaterer i stedet informationen nedenfor.

Du kan læse mere om, hvordan du skal forholde dig, når du kommer hjem fra en udenlandsrejse på coronasmitte.dk.

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Luxembourg, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

Rejseråd til erhvervsrejse

Udenrigsministeriets rejsevejledninger indeholder gode råd og nyttige oplysninger for bestemte lande, primært rettet mod turistrejsende fra Danmark.

Læs rejsevejledningen for Luxembourg.

Information om konkrete restriktioner i Luxembourg opdateres ikke i rejsevejledningen. Ambassaden opdaterer i stedet informationen nedenfor.

Du kan læse mere om, hvordan du skal forholde dig, når du kommer hjem fra en udenlandsrejse på coronasmitte.dk.

Læs vores rejseråd til erhvervsrejser

Læs også regeringens retningslinjer for erhvervsrejser.

Indrejserestriktioner for erhvervsrejsende

Du kan som erhvervsrejsende rejse ind i Luxembourg, men du skal ved boarding i tilfælde af flyrejse fra EU- og/eller Schengenlandene mod Luxembourg fremvise en negativ PCR-test eller hurtigtest, som ikke er ældre end 72 timer gammel. Testen skal som minimum udfærdiges på engelsk eller et af Luxembourgs lokalsprog. Rejser du med fly ind fra et land uden for EU og/eller Schengen, er der krav om en supplerende hurtigtest ved ankomst i Luxembourgs lufthavn. Respekteres test-kravene ikke, skal tilrejsende med fly gå i 14 dages karantæne ved ankomst, kun afbrudt efter fremvisning af en negativ test.

I forbindelse med flyrejse til Luxembourg er der undtagelse fra test-kravene, såfremt du opholder dig i Luxembourg i mindre end 72 timer. Undtagelsen gælder ligeledes, hvis du er i transit i Luxembourg lufthavn.

Vær opmærksom på, at visse flyselskaber, herunder Luxair, også kræver fremvisning af negativ test ved afrejse fra Luxembourg.

Personer som har været smittet med Covid-19 inden for 3 måneder før indrejse med fly til Luxembourg, og som efter karantæne er Covid-19-fri, skal kunne fremvise en lægeerklæring herom (på engelsk eller et af Luxembourgs lokalsprog).

Rejser du ind med fly fra et 3.-land (uden for EU og/eller Schengen), skal du være opmærksom på kravet om et anerkendelsesværdigt formål med rejsen.

Du kan læse mere om de luxembourgske restriktioner omkring indrejse med fly på de luxembourgske myndigheders officielle hjemmeside: https://covid19.public.lu/en.html

Læs eventuelt nærmere om yderligere lokale forhold i afsnittet nedenfor om de lokale restriktioner for forsamlinger, krav om mundbind, offentlig transport, lukning af restauranter m.v.

Rejserestriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel.  Du bør derfor holde dig løbende opdateret og altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Indrejserestriktioner

Du kan rejse ind i Luxembourg, men du skal ved boarding i tilfælde af flyrejse fra EU- og/eller Schengenlandene mod Luxembourg fremvise en negativ CPR-test eller hurtigtest, som ikke er ældre end 72 timer gammel. Testen skal som minimum udfærdiges på engelsk eller et af Luxembourgs lokalsprog.

Rejser du med fly ind fra et land uden for EU og/eller Schengen, er der krav om en supplerende hurtigtest ved ankomst i Luxembourgs lufthavn. Respekteres test-kravene ikke, skal tilrejsende med fly gå i 14 dages karantæne ved ankomst, kun afbrudt efter fremvisning af en negativ-test. 

I forbindelse med flyrejse til Luxembourg er der dog undtagelse fra test-kravene, såfremt du opholder dig efter flyankomst (fra EU- og/eller Schengen-land) under 72 timer uafbrudt i Luxembourg eller et EU-/Schengenland. Undtagelsen gælder ligeledes, hvis du er i transit i Luxembourg lufthavn.

Vær opmærksom på, at visse flyselskaber, herunder Luxair, også kræver fremvisning af negativ test ved afrejse fra Luxembourg.

Opholder du dig efter flyankomst (fra EU- og/eller Schengen-land) under 72 timer uafbrudt i Luxembourg eller EU-/Schengenland, er der undtagelse fra testkravene. Undtagelsen gælder også i tilfælde af transit i Luxembourg lufthavn. Børn under 6 år er undtaget for test-kravene.

Personer som har været smittet med Covid-19 inden for 3 måneder før indrejse med fly til Luxembourg, og som efter karantæne er Covid-19-fri, skal ved flyankomst til Luxembourg kunne fremvise en lægeerklæring herom (på engelsk eller et af Luxembourgs lokalsprog).

Rejser du ind med fly fra et 3.-land (uden for EU og/eller Schengen), skal du være opmærksom på kravet om et anerkendelsesværdigt formål med rejsen. 

Derudover findes der visse yderligere restriktioner afhængigt af det tredje-land du måtte rejse ind i Luxembourg fra med fly.

Du kan læse mere om de luxembourgske restriktioner i forbindelse med flyindrejser på de luxembourgske myndigheders officielle hjemmeside: https://covid19.public.lu/en.html         

Læs eventuelt om yderligere lokale forhold i afsnittet nedenfor om de lokale restriktioner for forsamlinger, krav om mundbind, offentlig transport, lukning af restauranter m.v.

Det danske coronapas for COVID-19 vaccination

Læs mere om coronapasset her.

Karantæne- og testregler

Luxembourgs grænser til nabolandene har været åbne under hele Covid-19-forløbet. Der er kun krav om karantæne ved sygdom eller ved sygdomssymptomer, ligesom der er krav om karantæne, hvis man ved indrejse med fly til Luxembourg ikke respekterer test-kravene (læs mere under afsnittet om indrejserestriktioner).

Interne resjserestriktioner

Der ikke indført interne rejserestriktioner i Luxembourg.

Transitmuligheder

Det er muligt at rejse i transit gennem Luxembourg. Luxembourg har aldrig lukket grænserne ifm COVID-19.

Lokale restriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel.  Du bør derfor holde dig løbende opdateret og altid følge lokale myndigheders anvisninger. Læs mere her om de forskellige restriktioner: Sanitary measures - Coronavirus - Official information - Luxembourg (public.lu)

Udgangsforbud

Der er udgangsforbud i Luxembourg mellem kl. 23:00 og kl. 06:00. (Fra 16. maj 2021 vil udgangsforbuddet påbegynde kl. 24:00.)

Undtagelse for reglen er f.eks. ifm. nødvendig erhvervsaktivitet, læge- og apotek-besøg, tur til og fra lufthavne og banegårde, transit i bil på motorvejene, luftning af husdyr i en radius af 1 km fra bolig.

Forsamlingsforbud

Der er indført forsamlingsforbud i Luxembourg. Det betyder, at der er begrænsninger på forsamlinger og fysiske møder i det offentlige rum. Der er generelt krav om social distancering på to meter for personer, man ikke bor sammen med. I hjemmene må man kun modtage max to samboende/samlevende personer som gæster (hvilket fra 16. maj 2021 hæves til max fire gæster). Håndkontakt bør undgås. Læs mere her: Public and private gatherings - Coronavirus - Official information - Luxembourg

Hvis du bliver syg

Hvis du får symptomer, der kan give mistanke om COVID-19, imens du rejser i udlandet, bør du hurtigst muligt kontakte din rejseforsikring.

Du bør derudover følge de lokale myndigheders anvisninger.

De generelle råd mod smittefare for egen og andres sikkerhed er:

• Vask hænder tit eller brug håndsprit
• Host eller nys i ærme – ikke hænder
• Begræns den fysiske kontakt med andre samt undgå håndtryk, kindkys og kram
• Vær opmærksom på rengøring – både hjemme og på arbejdspladsen
• Vær opmærksom ved steder med tæt kontakt med mange mennesker, f.eks. i offentlige transportmidler

For mere vejledning henviser de luxembourgske myndigheder til WHO’s hjemmeside

Hvis du befinder dig i Luxembourg, og mistænker at du er smittet med COVID-19, skal undgå kontakt med andre og undgå lokale skadestuer og lægeklinikker.

Du kan finde information på de luxembourgske sundhedsmyndigheders hjemmeside (på engelsk).

Hvis de lokale myndigheder beder dig om at gå i karantæne, bør du følge deres anvisninger.

Udenrigsministeriet kan ikke påvirke de restriktioner, som andre lande vælger at indføre for at forhindre videre smittespredning.

Du kan altid kontakte ambassaden eller Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 (bbb@um.dk / +45 3392 1112), hvis du har brug for rådgivning.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig, hvis man bliver syg i udlandet.  

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Læs mere om symptomer på COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen.

 

Udrejse af Luxembourg

Luxembourg har ikke lukket sine grænser under Covid-19 krisen.  Det anbefales, at rejsende ud af Luxembourg inden afrejse forhører sig om rejsedestinationens myndighedskrav.  Derudover henviser de luxembourgske myndigheder til det belgiske, franske og tyske udenrigsministeriums rejseanbefalinger (med angivet link).

Vigtig information om gratis test: rejsende ud af Luxembourg kan, hvis destinationslandet kræver det, få en Covid-19 test foretaget (gratis tilbud af de luxembourgske myndigheder for ferierejsende i august måned – mere information her: https://guichet.public.lu/fr/citoyens/sante-social/coronavirus/test-voyage-sejour-etranger.html).

Herudover tilbyder myndighederne i visse situationer gratis test for beboere i Luxembourg, der vender tilbage til landet efter rejse. Mere information findes på www.MyGuichet.lu.

Der er forskellige rejsemuligheder fra Luxembourg til Danmark, efter at Luxembourgs lufthavn, Findel, er genåbnet. 

Vær dog opmærksom på, at det, så længe Luxembourg er klassificeret i orange zone, ikke er alle type rejser, som borgere med fast bopæl i Luxembourg kan foretage til Danmark (se mere på dansk udenrigsministeriums hjemmeside https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejsevejledninger/ samt på dansk politis hjemmeside https://politi.dk/en/travel.    

Direkte flyafgange mod København (Luxair) er siden efteråret atter indstillet.  Der findes transitmuligheder via Amsterdam og London, ligesom flyafgange mod Stockholm kan kombineres med tog fra Stockholm til København. Du kan også rejse med tog fra Luxembourg til Bruxelles, hvor få direkte flyforbindelser til København er fastholdt.

Link til Luxembourgs lufthavn (Findel), arrivals and departures: https://www.lux-airport.lu/passengers-visitors/flights-information/arrivals-departures/

Link til Luxair:  https://www.luxair.lu/en/information

Link til Lufthansa: https://www.lufthansa.com/dk/en/homepage

Link til KLM: https://www.klm.com/home/be/en

Link til de luxembourgske togbaner CFL: https://www.cfl.lu/en-gb

Indrejse i Danmark

coronasmitte.dk kan du læse om krav ved indrejse i Danmark. 

Udenrigsministeriet kan ikke besvare spørgsmål om indrejse eller transit i Danmark. Sådanne spørgsmål skal stilles til Politiet. Du kan finde kontaktoplysninger og åbningstider på coronasmitte.dk.

Udenrigsministeriet kan ikke svare på sundhedsfaglige spørgsmål om coronavirus/COVID-19, vaccination eller test. Sådanne spørgsmål skal stilles til den myndighedsfælles hotline. Du kan finde kontaktoplysninger og åbningstider på coronasmitte.dk.

Mere information

Det anbefales, at danskere, der befinder sig i Luxembourg, følger WHO’s sundhedsmæssige retningslinjer samt løbende holder sig orienteret om de lokale myndigheders anbefalinger.

Link til Luxembourgs officielle hjemmeside (fr): https://gouvernement.lu/fr.html
Link til luxembourgsk sundhedsministerium: https://msan.gouvernement.lu/fr.html 
Link til Q&A på luxembourgsk sundhedsministerium hjemmeside (eng): https://coronavirus.gouvernement.lu/en.html   


Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut.

De danske myndigheder har samlet informationer om den danske indsats mod coronavirus/COVID-19 på en fælles myndighedsside.

Kontakt

Du kan kontakte Ambassaden eller konsulatet i Luxembourg inden for almindelig åbningstid.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Luxembourg, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

hent app'en rejseklar

I app’en Rejseklar har vi samlet alt, hvad
du skal vide om sikkerhed på din rejse.
Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne her på siden.

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er de lokale myndigheder i de enkelte lande, der fastlægger reglerne og afgør, om du overholder dem. Derfor anbefaler vi, at du undersøger de aktuelle, lokale regler og retningslinjer, inden du rejser.

Udenrigsministeriet i København og de danske ambassader og konsulater i udlandet vil ikke kunne oplyse mere end, hvad du kan læse her på siden. Vi tilstræber, at oplysningerne på siden er opdaterede, korrekte og dækkende. Vi kan ikke drages til ansvar for evt. problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på hjemmesiden.