Spring til indhold

Julekoncert med førsteopførelse Emil Hartmann værker

30.11.2018  15:04

Den 28 og 29 november blev ny fundne værker af den danske komponist Emil Hartmann opført for første gang ved årets julekoncerter i Luxembourg og Bruxelles.

Den Danske Kirke i Bruxelles og i Luxembourg, Det Danske Kulturinstitut og Danmarks ambassade i Bruxelles har en lang tradition for at samarbejde om kulturelle aktiviteter, hvor julekoncerten er et årligt højdepunkt. Ved årets julekoncert medvirkede violinisten, professor Elisabeth Zeuthen Schneider og Hartmann-kvintetten.

Elisabeth Zeuthen Schneider har sat sig for at finde glemte værker af Emil Hartmann og skabe interesse for komponisten. Emil Hartmann var en dansk talentfuld komponist (1836-1898), som desværre kom til at leve i skyggen af sin far, I.P. Hartmann, og sin svoger, Niels W. Gade, der var to af 1900-tallets mest kendte komponister i Danmark.

Emil Hartmanns søn, Johannes Palmer Hartmann, slog sig ned i Belgien, og gennem Emil Hartmanns belgiske efterkommere har Elisabeth Zeuten Schneider fået adgang til gamle – og glemte – håndskrevne Hartmann-manuskripter. Det lykkedes endda at finde hidtil ukendte værker, som Elisabeth Zeuten Schneider har fået lov til at arbejde med.

Med udspring i Thy Kammermusikfestival er den dansk-belgiske Hartmann kvintet blevet dannet (Daniel Blumenthal på piano, Elisabeth Zeuthen Schneider og Nicolas Dupont på violin, Tony Nys på viola, og Justus Grimm på cello). Kvintetten er nu gået i gang med at opføre og indspille de gamle – og for nogles vedkommende aldrig tidligere spillede – værker. 

De to julekoncerter i Luxembourg og Bruxelles var Hartmann-kvintettens første offentlige fremførelse med værkerne, som blev modtaget med begejstring af et stort publikum, der også omfattede medlemmer af Emil Hartmanns belgiske familie.Seneste nyt

    Se alle