Spring til indhold

Styrket samspil mellem handel og bistand

13.08.2015  11:07

To fremstød i København og Bruxelles skal styrke samspillet mellem handel, udviklingsarbejdet og humanitær bistand.

Den danske EU repræsentation i Bruxelles udarbejder et målrettet fremstød, der har til formål at styrke handel og udviklingsarbejdet.  Flere års aktiv udviklingspolitik har ført til, at Danmark har et stærkt internationalt samarbejde med både statslige og ikke-statslige aktører om udviklingsarbejdet og den humanitære indsats.

Samarbejdet er vigtigt for at gennemføre konkrete programmer på de prioriterede områder, men er også nødvendigt for at udvikle nye og bedre metoder til at forbedre udviklingsarbejdet og den humanitære bistand og nødhjælpen.
Danske virksomheder kan spille en stærk rolle, da de har mulighed for at komme med konkrete løsninger til udfordringer i udviklingslandene. Danmark er førende både i forhold til traditionelle udviklings- og nødhjælpsydelser, men også når det kommer til styrkepositioner som energi, vand, klima, miljø, sundhed og fødevarer.

Fremstødet er opdelt i to dele, hvor første del afholdes den 22. oktober i Udenrigsministeriet. Fokus vil blandt andet være på bæredygtige rammekontrakter. Blandt deltagerne forventes en række internationale organisationer, donorer og NGO’er.
Anden del af fremstødet består i en mulighed for at udstille på den danske fællesstand i forbindelse med AidEx, som er en global udviklingskonference og udstilling i Bruxelles den 18.-19. november. Læs mere på www.aid-expo.com.
Fremstødet er organiseret i et samarbejde mellem Eksportforeningen, Eksportrådet og Danida.

YDERLIGERE INFORMATION
EU Repræsentationen i Bruxelles
Maria Heilskou Pedersen
Tlf.: +3222330912
E-mail: mpeder@um.dkSeneste nyt

    Se alle