Spring til indhold

OBS: Nyt for rejsende

30.09.2020  18:54

Kære alle

Belgien har truffet beslutning om også at sætte ”Region Nordjylland” i rød zone grundet covid 19. Med de belgiske regler for karantæne og test betyder det følgende for rejsende fra Danmark:

• Hvis dit formål med at rejse til Belgien ikke er anerkendelsesværdigt (f.eks. turisme), og du ankommer fra Region Hovedstaden eller Region Nordjylland, har de belgiske myndigheder nu indført et krav om (som hovedregel) på ankomstdagen at gå i syv dages karantæne og på femte dagen få foretaget en test. Er testen negativ, kan karantænen ophøre efter de syv dage, mens en ny karantæneperiode vil træde i kraft i tilfælde af en positiv test.

• Hvis man indrejser som f.eks. turist fra Region Midtjylland, Region Syddanmark eller Region Sjælland er der tale om en anbefaling om karantæne og test.

• Hvis du har et anerkendelsesværdigt formål, er du ikke omfattet af kravet eller anbefalingen om karantæne og test. Der vil imidlertid skulle medbringes dokumentation for rejsens formål. For anerkendelsesværdige formål, hvor Belgien har indsnævret rammerne til fx tjenesterejser og strengt nødvendige erhvervsrejser, læs mere under afsnittene ”When should travellers stay in quarantine when travelling to Belgium from abroad?” og “What are the exceptions to the quarantine measures?” på følgende hjemmeside: https://www.info-coronavirus.be/en/faq/#faq

Får du ikke svar på dit/dine spørgsmål, henviser man fra belgisk side til følgene telefonnummer: 0032 (0) 800 14 689 med fransk og nederlandsk tale.

Du skal samtidig være opmærksom på, at du som indrejsende i løbet af 48 timer inden ankomst til Belgien – uanset rejsens formål - skal registrere dig hos myndighederne i Belgien, hvis du skal opholde dig i landet i 48 timer eller mere. Ankommer du til Belgien med fly eller skib, skal formularen udfyldes uanset opholdets længde. Her er link til formularen: https://travel.info-coronavirus.be/public-health-passenger-locator-form

Læs nærmere her - https://bit.ly/3hV6iNw - hvor vi efter bedste evne søger at være opdaterede.

Mvh / Ambassaden i Bruxelles