Spring til indhold

Sikkerhedssituationen i Belgien efter terrorangrebet i Paris - Trusselsniveauet fortsat hævet til 4 ud af 4 i Bruxelles-regionen. Opdatering: Torsdag den 26. november 2015 - 10.30

26.11.2015  11:00

Trusselsniveauet er i øjeblikket hævet til højeste niveau (4 ud af 4) i Bruxelles-regionen. Dette niveau indikerer ”en alvorlig og umiddelbar trussel”. Trusselsniveauet forventes at blive reevalueret mandag den 30. november.

Det føderale belgiske krisecenter anbefaler, at områder med en stærk koncentration af mennesker i Bruxelles-området undgås. Af særlige risikoområder fremhæves bl.a. offentlig transport, områder med tæt koncentration af handlende, koncerter mv. Flere større arrangementer er og vil blive aflyst. Der er markant tilstedeværelse af militær og politi i gaderne.

Metro-netværket har været lukket fra lørdag den 21. november til tirsdag den 24. november, men er delvist blevet genåbnet i løbet af onsdag den 25. november. Mere information omkring metronetværket kan findes her: http://www.stib-mivb.be/index.htm?l=fr

I øjeblikket fungerer lufthavne og anden offentlig transport normalt, dog vil der være ekstra sikkerhedsforanstaltninger, som kan skabe ventetid, og det anbefales at møde i god tid.

Skolerne i Bruxelles-området har været lukket den 23. og 24. november men er genåbnet.

For det øvrige Belgien er trusselsniveauet fastholdt på 3 af 4. Dette niveau indikerer  ”en mulig og sandsynlig trussel”. Myndighederne har understreget, at dette også er et alvorligt trusselsniveau og beder befolkningen om at udvise generelt øget forsigtighed, specielt på steder hvor der er større menneskemængder, så som ved banegårde, i lufthavne og i den offentlige transport; i shopping-områder, hvor der er store menneskemængder; og ved større offentlige begivenheder, koncerter o.l.

Vi opfordrer danskere, der opholder sig i Belgien til løbende at holde sig opdateret via information fra det belgiske Indenrigsministeriums hjemmeside og via de lokale medier:
http://centredecrise.be/fr

Via følgende link kan man finde nyheder om Belgien på engelsk:
http://deredactie.be/cm/vrtnieuws.english

Der er mulighed for at modtage direkte sms-besked via det belgiske krisecenter i tilfælde af akutte ændringer i sikkerhedssituationen. Indskrivning foregår via nedenstående link (kun belgiske telefonnumre via smartphone eller tablet):

http://centredecrise.be/fr/content/be-alert-soyez-alerte-en-situation-durgence


-      Ambassaden Bruxelles

 Seneste nyt

    Se alle