Spring til indhold

Sikkerhedssituationen i Belgien efter terrorangrebet i Paris - Trusselsniveauet revurderet til niveau 3 ud af 4 i Bruxelles-regionen. Opdatering: Torsdag den 26. november 2015 - 19.30

26.11.2015  20:01

De belgiske myndigheder har sænket trusselsniveauet for Bruxelles-regionen fra højeste niveau (4 ud af 4) til næsthøjeste niveau (3 ud af 4). Niveau 3 indikerer en ”mulig og sandsynlig trussel” ( i sammenligning med niveau 4, der indikerer en "alvorlig og umiddelbar trussel”).  Trusselsniveau 3 er nu gældende for hele Belgien.
 
Myndighederne har understreget, at niveau 3 også er et alvorligt trusselsniveau og beder befolkningen om at udvise generelt øget forsigtighed; af særlige risikoområder er fremhævet steder, hvor der er større menneskemængder, så som ved banegårde, i lufthavne og i den offentlige transport; i shopping-områder og ved større offentlige begivenheder, koncerter o.l.
 
Der vil fortsat være en markant tilstedeværelse af militær og politi i gaderne. Hvorvidt større begivenheder vil blive afholdt, udsat eller aflyst vil blive afgjort fra sag til sag.
 
Metro-netværket har været lukket fra lørdag den 21. november til tirsdag den 24. november, men er delvist blevet genåbnet i løbet af onsdag den 25. november og vil være normalt fungerende fra fredag den 26. november mellem kl. 6:00 - 22:00. Mere information omkring metronetværket kan findes her: http://www.stib-mivb.be/index.htm?l=fr
 
Lufthavne og anden offentlig transport fungerer normalt, dog vil der være ekstra sikkerhedsforanstaltninger, som kan skabe ventetid, og det anbefales at møde i god tid.
 
Trusselsniveauet blev oprindeligt hævet for hele Belgien fra niveau 2 til 3 som følge af terrorangrebene i Paris den 13. november; Efterfølgende blev det hævet til niveau 4 for Bruxelles-regionen den 21. november.
 
Vi opfordrer fortsat danskere, der opholder sig i Belgien til løbende at holde sig opdateret via information fra det belgiske Indenrigsministeriums hjemmeside og via de lokale medier:
http://centredecrise.be/fr
 
Via følgende link kan man finde nyheder om Belgien på engelsk:
http://deredactie.be/cm/vrtnieuws.english
 
Der er mulighed for at modtage direkte sms-besked via det belgiske krisecenter i tilfælde af akutte ændringer i sikkerhedssituationen. Indskrivning foregår via nedenstående link (kun belgiske telefonnumre via smartphone eller tablet):
 
http://centredecrise.be/fr/content/be-alert-soyez-alerte-en-situation-durgence

 

- Ambassaden Bruxelles