Spring til indhold

Sikkerhedssituationen i Belgien efter terrorangrebet i Paris - trusselsniveauet hævet til 4 ud af 4 i Bruxelles-regionen (opdateret den 22.11.)

21.11.2015  09:29

Søndag den 22. november 2015 - 11.00

Trusselsniveauet er foreløbig uændret i Belgien (jf. nedenstående). Bruxelles-lufthavn, samt togtrafikken, fungerer stadig normalt, men alle metrostationer er foreløbig lukket og vil være det resten af dagen.

Der er mulighed for at modtage direkte sms-besked via det belgiske krisecenter i tilfælde af akutte ændringer i sikkerhedssituationen. Indskrivning foregår via nedenstående link:

http://centredecrise.be/fr/content/be-alert-soyez-alerte-en-situation-durgence

- Ambassaden Bruxelles

...............................................................................................................................................................................

 

Lørdag den 21. november 2015 - 9.00
 
Trusselsniveauet er i øjeblikket hævet til højeste niveau (4 ud af 4) i Bruxelles-regionen.
 
Det føderale belgiske krisecenter anbefaler på den baggrund, at områder med en stærk koncentration af mennesker i Bruxelles-området undgås og nævner bl.a. koncerter, store begivenheder, togstationer og lufthavne, offentlig transport og områder med tæt koncentration af handel.
 
Derudover gør vi opmærksom på at metro-netværket foreløbig er blevet lukket. Anden offentlig transport kører videre som normalt.
 
For det øvrige Belgien er trusselsniveauet fastholdt på 3 af 4. I den forbindelse beder det belgiske krisecenter befolkningen om at udvise øget forsigtighed på steder, hvor der er større menneskemængder, så som:
 
- Koncerter, og større offentlige begivenheder
- Ved banegårde og i lufthavne
- I den offentlige transport
- I shopping-områder, hvor der er store menneskemængder
 
Vi opfordrer danskere der opholder sig i Belgien til  løbende at holde sig opdateret via Information fra det belgiske Indenrigsministeriums hjemmeside og via de lokale  medier: 
 
http://centredecrise.be/fr
 
Via følgende link kan man finde nyheder om Belgien på engelsk: http://deredactie.be/cm/vrtnieuws.english
 
-      Ambassaden Bruxelles, i samarbejde med Udenrigsministeriets borgerservice